Μενού
Κατηγορίες
Τελευταία σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια
Αναζήτηση

Είσαι αυτό που δείχνει η ντουλάπα σου;

Η κάθε μια από εμάς ρίχνει κλεφτές ματιές (ή και όχι τόσο κλεφτές) για να τσεκάρει το ντύσιμο της άλλης. Ποια δεν έχει νιώσει τα βλέμματα επάνω της καθώς περιμένει στο μετρό ή διασχίζει το διάδρομο του γραφείου ή όταν περπατά στο δρόμο; Αλλά κι εσύ δε χαζεύεις τις άλλες γυναίκες από ζήλια, θαυμασμό ή και από απογοήτευση το ντύσιμο των άλλων γυναικών; Μάθε τουλάχιστον πως μεταφράζουν τις περισσότερες φορές οι άλλοι το ντύσιμο σου.

 

Το περιποιημένο επαγγελματικό ντύσιμο δίνει την εντύπωση ενός ανθρώπου με αυτοπεποίθηση, ο οποίος είναι σωστός και στη δουλειά του. Οι ίδιες ενδυματολογικές επιλογές όμως ίσως να μην είναι καθόλου σωστές για μία φιλική έξοδο γιατί σε αυτή την περίπτωση δίνει την εντύπωση ότι το άτομο δεν μπορεί να “ανοιχτεί”.

Ένα ουδέτερο ντύσιμο, συνήθως άχρωμο ή σε μονόχρωμες γήινες αποχρώσεις, δείχνει ότι ο άνθρωπος αυτός δε θέλει να τραβάει την προσοχή.

Η ατημέλητη εμφάνιση φανερώνει έναν άνθρωπο που δεν ενδιαφέρεται για τη δουλειά του, τη σχέση του, το μέλλον του.

Κάποιος που επιλέγει επώνυμα ρούχα, και μάλιστα με το λογότυπο της εταιρείας μεγάλο και σε εμφανές σημείο, δίνει την εντύπωση ανασφαλούς ατόμου και υλιστή.

Πόση σημασία πρέπει να δίνεις στο ντύσιμο σου τελικά;

Η περίεργη εμφάνιση, η αμέλεια της εξωτερικής εικόνας μας και της ατομικής καθαριότητάς μας είναι συμπτώματα ψυχικής διαταραχής. Πάντα πρέπει να δίνουμε σημασία στην εμφάνιση μας, βέβαια εώς ένα βαθμό. Η υπερβολική ενασχόληση με κάτι – ακόμα κι αν αυτό είναι το ντύσιμο- αποτελεί εμμονή και θεωρείται παθολογική. Από την άλλη θα πρέπει να επιζητούμε την ευχαρίστηση και την ικανοποίηση από το ντύσιμο, κάτι που βοηθά στην αποδοχή της εικόνας του σώματός μας, συνεπώς και του εαυτού μας. Δε χρειάζεται να ντρεπόμαστε να δείξουμε την προσωπικότητά μας χρησιμοποιώντας έντονα χρώματα ή αξεσουάρ. Σημασία έχει να νιώθουμε άνετα όταν φοράμε ένα ρούχο. Κάποιες άλλες φορές μπορεί να διασκεδάζουμε με τα κομμάτια που επιλέξουμε να φορέσουμε. Δε χρειάζεται να είμαστε πάντα συντηρητικές. Δοκίμασε να ξεφύγεις από το συνηθισμένα σου ρούχα για να δεις πως θα αισθάνεσαι.

Τι να πετάς – τι να κρατάς

Είναι σημαντικό για τη ψυχολογία σου να ανανεώνεις την γκαρνταρόμπα σου πετώντας κάποια ρούχα και αποκτώντας μερικά νέα. Καλός λόγος να πετάξεις ένα ρούχο είναι να το έχεις φορέσει σε μία δυσάρεστη για εσένα περίπτωση. Από την άλλη, καλός λόγος να αγοράσεις ένα καινούργιο ρούχο ή αξεσουάρ είναι για μια ειδικό ευχάριστο γεγονός.

Αφήστε ένα σχόλιο
Αφήστε μια απάντηση
Παρακαλώ συνδεθείτε για να γράψετε σχόλιο

Μενού

Δημιουργείστε λογαριασμό για να αποθηκεύετε αγαπημένα προϊόντα

Είσοδος

Για να φτιάξεις τις δικές σου wishlists και να αποθηκεύεις τα αγαπημένα σου προϊόντα δημιούργησε λογαριασμό!

Είσοδος